Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@22:36:27 GMT

فوری/ نحوه محاسبه حقوق اضافه‌ کاری +جدول

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۸۱۹۹۹

فوری/ نحوه محاسبه حقوق اضافه‌ کاری +جدول

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، یکی از مواردی که کارگران با آن سر و کار دارند مربوط به «اضافه کاری» می‌شود که در تعریف عمومی اضافه کاری به معنای محول کردن کار اضافی به یک کارگر یا کارمند است اما در تعریف قانونی اضافه کار -ماده ۵۱ قانون کار- آمده است که مدت زمانی که کارگر یا کارمند وقت خود را در اختیار کارفرما قرار می‌دهد جز ساعات کاری وی محسوب می‌شود، اما این ساعات محدودیتی دارد به گونه‌ای که ساعت کاری کارگر نباید از ۸ ساعت در یک شبانه روز و ۴۴ ساعت در یک هفته بیشتر باشد؛ چنانچه نیاز باشد کارگر یا کارمندی بیشتر از ساعات کار قانونی وقت خود را در اختیار کارفرما قرار دهد باید شرایط ماده ۵۹ و ۶۰ قانون کار رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق با ماده ۵۹ قانون کار، در شرایط عادی ارجاع کار اضافی به کارگر با دو شرط «موافقت کارگر و پرداخت ۴۰ درصد اضافه بر مزد هر ساعت کار عادی» قابل اجراست.

در توضیح فوق العاده کاری که آن را با عنوان فوق العاده اضافه کاری هم می‌شناسند باید گفت که فوق العاده کاری همان مبلغی است که علاوه بر ساعت نرخ ساعت کار عادی در هنگام اضافه کار به کارمندان و کارگران پرداخت می‌شود. به این معنی که اگر نرخ هر ساعت کار عادی ۱۰۰ هزار تومان و هر ساعت اضافه کاری ۱۴۰ هزار تومان باشد، آن ۴۰ هزار تومان همان فوق العاده یک ساعت اضافه کار است.

در این بین با توجه به اینکه اضافه کاری جزو مواردی است که کارگران در زمان کار خود به وفور با آن سر و کار دارند، گاهاً شاهد بی توجهی کارفرما به پرداخت اضافه کاری هستیم. در واقع نپرداختن این اضافه کاری یا کم پرداختن این مؤلفه از جمله مشکلات کارگران است، از این رو لازم است کارگران با نحوه محاسبه اضافه کاری آشنایی لازم را داشته باشند.

در صورتی که کارفرما از پرداخت اضافه کاری شانه خالی کند، کارگر می‌تواند با در دست داشتن مدارک و مستنداتی که اثبات کند بیش از ساعت عادی قانون کار در روز اشتعال داشته است، به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل شکایت کند.

نحوه محاسبه اضافه کاری بعد از اصلاحیه پایه مزد

بر این اساس، همانطور که گفته شد مطابق قانون، هر کارگر باید در طول یک هفته، مدت ۴۴ ساعت به کار اشتغال داشته باشد، چنانچه ۴۴ ساعت را بر ۶ روز کاری (به غیر از روز جمعه) تقسیم کنیم، از هر کارگر انتظار می‌رود در طول یک روز، هفت ساعت و ٣٠ دقیقه به کار اشتغال داشته باشد.

محاسبه اضافه کاری بر مبنای مزد یک ساعت کار عادی به اضافه ۴۰ درصد فوق العاده اضافه کاری است که در این زمینه شیوه قانونی محاسبه که در اجرا با عملکرد کارفرمایان و مراجع حل اختلاف هماهنگی دارد به شرح زیر است:

مزد روزانه= مزد ماهانه تقسیم بر ۳۰

مزد یک ساعت کار عادی= ۷ ساعت و ٣٠ دقیقه تقسیم بر مزد روزانه

مزد یک ساعت اضافه کاری= ۴۰ درصد مزد یک ساعت کار عادی+ مزد یک ساعت کار عادی

لازم به ذکر است که شرایط محاسبه اضافه کاری به این صورت است که اضافه کار تنها زمانی مورد محاسبه قرار می‌گیرد که ساعات کار موظفی تکمیل شده باشد. اگر میزان ساعات اضافه کاری در طول ماه بیشتر از ساعات کاری باشد که کارگر موظف به انجام آن است، میزان اضافه آن مورد محاسبه قرار نمی‌گیرد.

پربیننده ترین انواع موبایل سامسونگ چند؟ ‌+جدول فروش خودروهای گروه بهمن آغاز شد چگونه کد ملی خود را استعلام کنیم / ثبت نام و دریافت کارت ملی هوشمند کسر ۸۰۰هزار تومان از حقوق فرهنگیان! فوری/ قیمت خودرو تا ۷۰ درصد افزایش می‌یابد؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی دستمزد ساعت کار قانون قانون کار کارگران اضافه کاری محاسبه اضافه کاری اضافه کاری فوق العاده قانون کار ساعات کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۱۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای خرید؛ قیمت هر شاخه میلگرد ساده را چگونه محاسبه کنیم؟

یکی از مهم‌ترین مواردی که در تعیین هزینه‌های تمام‌شده یک پروژه عمرانی اهمیت دارد، قیمت هر شاخه میلگرد به خصوص میلگرد ساده است. محاسبه نرخ مصالح مورد نیاز برای ساخت یک ساختمان به افراد کمک می‌کند تا بتوانند جلوی هزینه‌های اضافی را بگیرند تا حداقل در زمان مناسب، بهترین خرید را داشته باشند.

میلگرد از مهم‌ترین مقاطع فولادی است که در بسیاری از صنایع، به‌ویژه صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ازآنجایی‌که از این محصول معمولا به‌میزان زیادی در پروژه‌های عمرانی استفاده می‌شود، محاسبه وزن و به‌دنبال آن محاسبه قیمت آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

قیمت میلگرد ساده و عوامل موثر بر آن

برای اینکه بتوانیم قیمت هر شاخه میلگرد ساده را بررسی کنیم، بهتر است ابتدا با عوامل موثر بر قیمت این محصول بیشتر آشنا شویم. از آنجایی‌که این مقطع فولادی یکی از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین محصولات فولادی در سراسر جهان است و پروژه ‌های ساختمانی کوچک تا پروژه‌ های عمرانی بزرگ به آن وابسته هستند، تغییر قیمت آن تاثیرات بسیاری در صنایع مختلف دارد. از این رو داشتن اطلاعات کافی در این زمینه می تواند، منجر به خریدی به صرفه برای انواع پروژه های کوچک و بزرگ ساختمانی و صنعتی شود.

تاثیر مواد اولیه بر قیمت میلگرد

مواد اولیه‌ای که برای تولید میلگرد استفاده می‌شود شامل سنگ آهن تا محصولات نیمه نهایی تولید شده مانند بیلت و شمش هستند. در این بین هزینه دستمزد کارگران و مهندسان و همچنین قیمت قراضه را نیز باید در نظر گرفت. هرگونه نوسان در این هزینه‌ها باعث تغییر قیمت میلگرد ساده خواهد شد.

تاثیر نرخ دلار و ارز بر قیمت میلگرد ساده

نرخ دلار و ارز از جمله مهم‌ترین مواردی است که بر قیمت تمامی کالاها تاثیر می‌گذارد. ازآنجایی ‌که بخشی از مواد اولیه‌ای که برای تولید میلگرد مورد استفاده قرار می‌گیرد، از قسمت واردات تامین می‌شود، نرخ ارز و دلار می‌تواند تاثیر بسیاری روی قیمت این محصول داشته باشد.

از طرفی به‌دلیل اینکه کارخانه‌های تولیدکننده این محصول در ایران جزء اصلی‌ترین صادرکنندگان میلگرد در جهان هستند، تغییرات نرخ ارز تاثیر زیادی روی قیمت این محصول دارد.

میزان عرضه و تقاضای میلگرد

قیمت هر شاخه میلگرد ساده را تا میزان بسیار زیادی حجم عرضه و تقاضای آن تعیین می‌کند. گاهی اوقات به‌دلیل شرایط مختلف سیاسی و اقتصادی میزان عرضه و تقاضای این محصول تغییر خواهدکرد. به‌عنوان مثال در فصول گرم سال به‌دلیل افزایش ساخت‌وسازها تقاضا برای این محصول افزایش پیدا می‌کند و همین امر نیز باعث افزایش قیمت آن می‌شود.

از طرفی افزایش صادرات و همچنین کاهش میزان تولید کارخانه‌های تولیدکننده باعث می‌شود تا عرضه کاهش پیدا کرده و قیمت میلگرد نیز افزایش یابد. در فصول سرد سال میزان ساخت‌وساز کاهش پیدا می‌کند و همین امر باعث کاهش قیمت این محصول خواهد شد.

هزینه‌های حمل‌ونقل

هزینه‌های حمل‌ونقل از دیگر عوامل تاثیرگذار روی قیمت میلگرد ساده است. این هزینه‌ها خود رابطه مستقیمی با قیمت انرژی و نفت دارد؛ زیرا وسایل مختلف حمل‌ونقل مانند کشتی‌رانی و کامیون نیاز به سوخت دارند.

نحوه محاسبه قیمت هر شاخه میلگرد ساده

خرید میلگرد ساده به صورت شاخه معمولا براساس وزن آن انجام می‌شود. برای اینکه بتوانیم قیمت هر شاخه میلگرد ساده را محاسبه کنیم، باید اطلاعات دقیقی درباره وزن یک شاخه میلگرد داشته باشیم. وزن یک شاخه میلگرد را نیز براساس یک وزن یک متر از میلگرد می‌توانیم محاسبه کنیم.

راه‌های به‌دست‌آوردن وزن یک متر از میلگرد استفاده از جدول اشتال، جدول وزنی کارخانه، جدول لیستوفر و همچنین فرمول‌های ارائه‌شده برای محاسبه وزن است. طبق یکی از این 4 روش می‌توان وزن یک متر از میلگرد را به‌دست آورد و سپس این عدد را در طول این محصول ضرب کرد.

برای محاسبه قیمت هر شاخه میلگرد لازم است پس از محاسبه وزن، قیمت هرکیلو میلگرد را به‌دست آورده و آن را در وزن شاخه ضرب کنیم.

فرمول محاسبه قیمت یک شاخه میلگرد ساده

همانطور که اشاره شد، یکی از راه‌های محاسبه وزن میلگرد ساده، استفاده از فرمول است. پس از محاسبه وزن این محصول و ضرب آن در قیمت هر کیلو میلگرد ساده می‌توان به قیمت یک شاخه این محصول رسید.

طبق فرمول محاسبه وزن، برای به‌دست‌آوردن وزن یک شاخه میلگرد لازم است قطر میلگرد را به‌ توان 2 رسانده و سپس ضرب‌ در طول آن کرده و عدد به‌دست‌آمده را تقسیم بر 164 کنید. برای به‌دست‌آوردن وزن این محصول با استفاده از مشخصات فنی آن می‌توانید از جدول اشتال کمک بگیرید. برای محاسبه قیمت روز میلگرد نیز می‌توانید وزن به‌دست‌آمده را در قیمت روز آن ضرب کنید.

نحوه خرید میلگرد ساده به صورت شاخه ای

یکی از مهم‌ترین مواردی که روی قیمت هر شاخه میلگرد ساده تاثیر می‌گذارد، نحوه خرید این محصول است. در حالت کلی می‌توان میلگرد ساده را به 3 روش در ایران خریداری کرد. خرید از کارخانه تولیدکننده، خرید از بنگاه‌ها و خرید از شرکت‌های بازرگانی این 3 روش هستند. در ادامه به‌بررسی هریک از این روش‌ها می‌پردازیم.

خرید از کارخانه تولیدکننده: نه‌تنها در مورد خرید میلگرد بلکه در رابطه با خرید تمامی کالاها، خرید مستقیم و بدون واسطه از تولیدکننده اصلی همیشه مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

خرید از کارخانه تولیدکننده برای آن دسته از مشتریانی که حجم خریدشان بیشتر از یک تریلی باشد، توصیه می‌شود. البته خرید از کارخانه مشکلاتی مانند محدودیت حداقل خرید، عدم عرضه روزانه محصول و همچنین مسافت طولانی را نیز دارد.

خرید از بنگاه‌ها: خرید از بنگاه‌ها برای آن دسته از افرادی مناسب است که حجم خرید بالایی ندارند. بنگاه‌ها محدودیت در حداقل خرید را نداشته و می‌توانید متناسب با نیاز خود، حتی به‌اندازه یک شاخه میلگرد را نیز از این مراکز خریداری کنید.

دسترسی آسان و امکان ارسال بار با هزینه کمتر از دیگر مزایای خرید از بنگاه‌ها است. اما معایبی مانند قیمت بالاتر، محدودیت در حجم بالای خرید و همچنین محدودیت در انبارداری را نیز باید در نظر گرفت.

خرید از شرکت‌های بازرگانی: خرید از شرکت‌های بازرگانی را می‌توان روش مناسب‌تری نسبت به 2 روش قبلی دانست. شرکت‌های بازرگانی اغلب شرایط ویژه‌ای را برای فروش محصولات خود در نظر می‌گیرند که خریداران می‌توانند با استفاده از این مزایا خرید بهتر و مقرون‌به‌صرفه‌تری داشته باشند.

به‌عنوان مثال این شرکت‌ها خدماتی مانند مشاوره خرید، ضمانت برای برگشت کالا در صورت مغایرت با فاکتور، ارسال سریع، امکان مقایسه قیمت محصولات تولیدکنندگان مختلف و همچنین صادرکردن فاکتور رسمی برای شرکت‌های مختلف را نیز ارائه می‌دهند.

جمع‌بندی

میلگرد یکی از پرمصرف‌ترین و مهم‌ترین مقاطع فولادی در صنایع مختلف، به‌ویژه صنعت ساختمان‌سازی است. به‌ همین دلیل، محاسبه قیمت آن اهمیت بسیاری دارد. قیمت هر شاخه میلگرد ساده به‌عوامل گوناگونی مانند نرخ دلار، میزان عرضه و تقاضا، هزینه حمل‌ونقل و همچنین قیمت مواد اولیه بستگی دارد. برای محاسبه قیمت هر شاخه میلگرد ساده، ابتدا باید وزن یک شاخه میلگرد را به دست آورد که از طرق فرمول و یا جدول اشتال یا وزنی این امکان وجود دارد. با این حال، با به دست آورن قیمت یک شاخه از این محصول، باید به یاد داشت، نوسانات رخ داده در بازار، نرخ فولاد، می تواند بر قیمت روانه میلگرد به خصوص میلگرد ساده تاثیر مستقیم داشته باشد.

 

دیگر خبرها

  • ساخت دستگاه تشخیص فوری سرطان توسط جوان ایلامی
  • کارگران با میدان‌داری کشور را از حضیض ذلت به اوج عزت رسانده‌اند
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده +جدول
  • تشویق معلمان به اضافه کار برای جبران کمبود معلم در مهر ۱۴۰۳
  • حقوق دستیار دندانپزشک
  • آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • هر آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • برای خرید؛ قیمت هر شاخه میلگرد ساده را چگونه محاسبه کنیم؟
  • تغییر سلیقه‌ای فرمول محاسبه حقوق رانندگان آژانس شهرداری قزوین
  • جزئیات جدید از دزدیده شدن دختر ۴ ساله کلاله‌ای؛ کارگر ۳۵ ساله قصد فروش یسنا را داشت